Monday 2 February 2015

Käytännön testausta

Menneellä viikolla päästiin jo ihan testaamaan tätä meijän lähes härskiksi rip-offiksi muodostunutta peliä.

Meeri oli reippaana tyttönä, allekirjoittaneen juodessa kaljaa, yömyöhällä väkertänyt vielä lisää kortteja peliin. No tästä reippailun ylistyslaulusta seurasi se, että päästiin aloittamaan pelin testaus oman ryhmän sisällä. Peli toimi jopa yllättävän hyvin, lukuunottamatta liian pientä tehtäväkorttipakkaa. Väkerrettiin siis vielä läjä näitä lisää ja annettiin peli muiden käsiin testattavaksi.


Koska alkuperäisen, ripoffimme kohteen, Munchkinin säännöt eivät ole ne kaikkein simppeleimmät, otti hyvän hetken selittää myös meidän pelimme sääntöjä testikohteille. Peli alkoi kuitenkin pyörimään melko nopeasti ja loppujen lopuksi siitä keheytyi mitä jännittävin ja tasaisin taisto.

Eli yhden testipelin jälkeen saattoi vain todeta, että onnistuimme oikein mainiosti. Pelin tasapaino oli kohdillaan ja myös aihe oli käsitelty sopivalla huumotilla, EBIN-korttia myöten.

Verrokiksi voisi ottaa Puukko-Allun & Co. korttipelin. Peliä pelattiin nopalla, pelinappulalla ja klassisilla pelikorteilla. Pelin idea oli simppeli, muttei liian, ja sen oppi nopeasti. Ehdimme pelata pelin pari kertaa läpi myös omilla muutosehdotuksilla. Peli vei mukanaan. Tärkeimpänä erona omaamme huomaa lähestymistavan suunnitteluun. Itse lähdimme kehittämään peliä pelaajille. Säännöt ja mekaniikka ovat monimutkaisemmat mutta ne luovat syvyyttä ja uudelleen peluuarvoa, kun taas edellä mainittu simppeli korttipeli taas mahdollistaa kevythenkisemmän pelailun esimerkiksi baarissa. Oliha se myös kehitetty juomapeliksi sopivaksi.

Eli kiitti ja kuitti!
- Retso

No comments:

Post a Comment