Sunday 15 February 2015

Grim Reaper - sielujenkeräilypeli

Monien ideoiden ja pitkän pyörittelyn jälkeen saimme kokoon sielujenkeräilypelin perusidean. Huom. Peli ei ole yhtä synkkä mitä otsikko antaa ymmärtää..

Tämän verran saimme suunnitelua aikaiseksi:

---------------------------

Perusidea: Pelaat viikatemiehenä ja tehtäväsi on pitää huolta halinallejen kaupungista niin, ettei kuolleiden halinallejen sielut jää aiheuttamaan kaupunkiin sekasortoa. Halinallet ovat valitettavasti tapaturma-altista porukkaa.

Pelin kulku: Alussa sinulla on pienen pieni halinallekaupunki. Kaupunki elää kuten normaali kaupunki, joka tarkoittaa sitä, ettei elämä ole ikuista. Kun nalle kuolee, jää kaupunkiin vaeltamaan sen sielu. Sinun tehtäväsi on kerätä tämä sielu pois kuljeksimasta. 

Jos pidät hyvää huolta kaupungistasi, nallet voivat hyvin ja laajentavat kaupunkia. Kaupungin laajentuminen tietenkin tarkoittaa sinulle lisää vastuuta: enemmän asukkaita joista pitää pitää huoli. Onnistuessasi kaupungin ylläpidossa, saattaa kaupunki kasvaa todella suureksikin. Tällöin sinun täytyy olla tarkkana, sillä sielujen määrä lähtee helposti käsistä. 

Sielut siis aiheuttavat lisää tapaturmia. Mitä enemmän sieluja on vapaalla jalalla, sitä huonommin kaupungilla menee ja mitä huonommin kaupungilla menee, niin sitä huonommin myös nalleilla. Jos nalleilla menee huonosti, niitä kuolee enemmän, joka tietää taas enemmän sieluja.

Huonossa tilanteessa kaupunkisi on kasvanut niin suureksi, ettet pysty keräämään kaikkia sieluja. Kaupunki on täynnä sekasortoa ja olet epäonnistunut tehtävässäsi. Game over.

----------------------------


Yleistä: Pelin voisi toteuttaa pc:lle tai mobiililaitteelle. Mobiililaitteella peli olisi kokoajan käynnissä ja sinun tulisi muistaa säännöllisesti käydä katsomassa kaupunkiasi. Pc:llä peli jatkuisi aina kun käynnistät sen.

Puhutaan nyt kuitenkin ennemmin pc versiosta.

Peli toimisi point & click menetelmällä. Viikatemiehen tulee liikkua kaupungissa ympäriinsä saadakseen kerättyä sielut. Voit myös päivittää viikatemiestäsi tarpeen mukaan.

Sielujen kerääminen: Sielu täytyy kerätä menemällä sen luokse ja painamalla näppäintä x (ei siis x-näppäintä vaan jotakin näppäintä mitä ei olla vielä päätetty). Sielut kerätään sielusäkkiin, joka tulee aina täyteen, joten se täytyy käydä tyhjentämässä sielujen hautausmaalle.

Viikatemiehen päivitys: Pelin edetessä ja kaupungin kasvaessa viikatemiehesi todennäköisesti tarvitsee jotakin apuja. Voit hankkia sille esimerkiksi juoksutossut, joilla pääset hieman nopeammin paikasta toiseen. Sielusäkkiäkin voi päivittää isompaan.


Muisti-/idealista seuraavaa kertaa ajatellen:

-Pisteiden keräämisestä ei vielä sovittu, eikä niiden käyttämisestä päivityksiin tai muuhun.
-Kaupungin päivitys?
-Välillä täytyy sairas nalle tappaa jottei sen sielu kerkeä liikkeelle. Tämä vähentäisi pisteitä?
-"sidequestit"?

No comments:

Post a Comment